Traditioneel Belgisch brood

De traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden met respect voor de vakkennis

Traditie troef met onze 100% Belgische broden

De traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden zijn het eindresultaat van een artisanale productieketen: van de graanteelt tot het met de hand vormen van elk brood en alles met het grootste respect voor de vakkennis van gepassioneerde producenten. Traditie troef!

DE STERKE PUNTEN

  • Op steen gebakken
  • Belgische oorsprong
  • Artisanale bloem zonder pesticide-residuen
  • Laag zout- en vetgehalte

Het hele jaar door verkrijgbaar.

Familiebedrijf

In de Provincie Luik, in de Moulins Bodson in Villers-l’Evêque, wordt het graan geteeld dat wordt gebruikt voor de traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden. Dat graan floreert op uitzonderlijke grond, vertelt ons Claude Bodson, landbouwkundige . En Claude Bodson mag zich met recht en rede een ervaringsdeskundige noemen, want zijn familie zit al sinds 1810 in de sector!

Claude Bodson

Graanproducent

“We zijn nu nog altijd een familiebedrijf, waar mijn broer en ik de zaak verderzetten en tegelijk blijven innoveren. In 1999 zijn we van start gegaan met het telen van spelt en tarwe (Triti-Sanograan) die de basis vormen van 4 traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden.”

Wanneer het graan is geoogst, wordt het vervoerd naar de Moulins Meyers, in de buurt van Verviers, om er te worden gepeld en gemalen tot een uitzonderlijke artisanale bloem, zonder additieven, resten van pesticiden of giftige vreemde granen.

Met de hand gevormd

De bloem wordt verpakt en vertrekt naar de bakkerij La Lorraine, waar ze wordt gebruikt om de traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden te bakken. "Om lekker brood te maken, heb je kwaliteitsbloem nodig, maar moet je ook en vooral de tijd nemen”, vertelt Matthias Ortmann, kwaliteitsverantwoordelijke bij La Lorraine.

We laten het deeg 30 minuten rusten. Daarna voegen we gist en zout toe en we laten het deeg opnieuw 30 minuten rusten. Daarna wordt het 1 tot 2 minuten gekneed en 2 uur lang in een warme ruimte geplaatst om te rijzen. De gaatjes in de boterhammen zijn afkomstig van de chemische reactie van de gist, die luchtbellen maakt in het deeg. De bellen verdwijnen niet bij het bakken. Elk brood wordt met de hand gevormd. Het mooie knapperige korstje is het resultaat van het bakken op een vulkanische steen, die Eiffel wordt genoemd.

Een ecologische productieketen

Het Kwaliteitsketen Carrefour brood wordt gemaakt met respect voor de lokale producenten en de omgeving. De gebruikte bloemsoorten zijn 100% Belgisch. De leveringswagens rijden maar een korte afstand waardoor de productie van het brood kwaliteitsketen Carrefour CO2-uitstoot beperkt.

Rijke smaken

De Kwaliteitsketen Carrefour broden staan garant voor een authentieke smaak, maar ook voor de variatie en gulheid van traditioneel brood. Carrefour bakt verschillende keren per dag. Maak jouw keuze!

  1. Speltbrood: voor de meest veeleisende broodliefhebbers.
  2. Artisanaal stokbrood: heerlijk knapperig.
  3. Traditioneel pavébrood: perfect voor elk moment van de dag.
  4. Ruitbroodje: voor geraffineerde belegde broodjes.