Hemelse natuurlijke melk

Geniet van de authentieke smaak van de weidemelk van Kwaliteitsketen Carrefour.

Ontdek de melk van Kwaliteitsketen Carrefour

Superlekkere melk, geproduceerd met respect voor het milieu en het welzijn van zijn dieren, dat is wat Jean-Louis Neuville ons biedt.Hij produceert de melk van Kwaliteitsketen Carrefour, een smakelijke melk die nu als halfvolle melk en volle melk te koop is.

De sterke punten van de melk van Kwaliteitsketen Carrefour

  • 100% Belgische melk
  • Koeien kunnen grazen in de weide (minstens 180 dagen per jaar)
  • Een correcte vergoeding voor de veehouders

Melk met een Ă©chte smaak

In Lierneux, in de Ardennen, vertroetelt Jean-Louis Neuville zijn 90 Holstein-koeien. Het is een familiebedrijf dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Jean-Louis Neuville maakt deel uit van een coöperatie die partner is van Carrefour. De coöperatie bestaat uit 8 melkveebedrijven, allemaal in de BOB-zone Ardennen. Hier komt de melk van Kwaliteitsketen Carrefour dus vandaan.

Jean-Louis Neuville

Melkproducent, partner van Kwaliteitsketen Carrefour

Een gepassioneerd veekweker die zijn 90 koeien vertroetelt in zijn milieuvriendelijke familiebedrijf. Allemaal om melk te produceren van zeer hoge kwaliteit. Zijn geheim? Een bepaalde manier van kweken en laten grazen.

Dierenwelzijn

Alle producten van de Kwaliteitsketen Carrefour moeten beantwoorden aan een zeer streng lastenboek. “Dankzij onze rechtstreekse geprivilegieerde partnerschappen met Belgische producenten, wordt onze melk volgens bepaalde regels geproduceerd, met respect voor het milieu, en tegen een correcte vergoeding voor iedereen”, verklaart Marie Niemants, Category Manager bij Carrefour. Aangezien dierenwelzijn ook een criterium is van de Kwaliteitsketen Carrefour, genieten de koeien hier minstens 180 dagen per jaar van een verblijf op de wei. De koeien krijgen elk een derde van een hectare aan vrije ruimte.“Door de eerlijke prijs binnen het partnerschap met Carrefour kunnen de kwekers van de coöperatie hun kweekmethode op de wei blijven aanhouden”, getuigt Jean-Louis Neuville. En ook als de koeien niet kunnen grazen, krijgen ze lokaal voer zonder GGO(<0,9 %) en zonder soja.

...En met respect voor het milieu

Deze kweekmethode op de wei is een pluspunt voor de koeien, maar ook voor het milieu: het land wordt minder bewerkt, er moet minder hooi worden gemaaid en dus minder landbouwmachines worden ingezet. En daar stopt het milieu-engagement niet, want de melk wordt ook nog eens verkocht in volledig recycleerbare verpakkingen.

Marie Niemants

Category Manager bij Carrefour

“Dankzij bevoorrechte en directe partnerships met Belgische producenten wordt onze melk geproduceerd volgens een strikt lastenboek. Deze melk is de perfecte vertaling van de waarden van onze Kwaliteitsketen: een 100% Belgisch product, met respect voor het dierenwelzijn, de natuur en de producenten. Je geniet dus van een lekkere melk, in een 100% recycleerbare verpakking.”