Italiaanse salade met appelsien en burrata
Voorbereiding
10 min.
Kook
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Italiaanse salade met appelsien en burrata
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de appelsien en snij in schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit. Snij in reepjes.
2
Snij de ciabatta in sneetjes en leg ze op een bakplaat. Pel de knoflook en wrijf er de ciabattabroodjes mee in. Bedruppel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze zo'n 10 min. in de oven.
3
Schik intussen de salade op de borden. Schik er de schijfjes appelsien en avocado op. Halveer de burrata en leg op de salade. Werk af met de sneetjes Parmaham en fijngesneden blaadjes basilicum. Kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Serveer met de lookbroodjes.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
811kj
Vetten
4,4
Zout
1,1
Eiwitten
7,7