Italiaanse stoemp met gekruide quornblokjes in pestosaus en olijven

Italiaanse stoemp met gekruide quornblokjes in pestosaus en olijven
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

Italiaanse quornblokjes
140 g
bloemige aardappelen
500 g
potje(s) halfgedroogde tomaten
1
spinazie
125 g
basilicum
5 g
Pecorino
25 g
groene ontpitte olijven
40 g
groene pesto
1 el
boter
melk
peper
zout

Italiaanse stoemp met gekruide quornblokjes in pestosaus en olijven

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in hapklare stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat de halfgedroogde tomaten uitlekken en snij ze in kleine stukjes. Scheur de basilicumblaadjes. Halveer de olijven.

2

Bak de Italiaanse quornblokjes in wat boter op een laag vuurtje. Doe er de groene pesto bij en verwarm de saus. Meng er de olijven onder.

3

Prak de gekookte aardappelen fijn met boter. Meng er melk onder tot je een gladde puree bekomt. Meng er de fijngehakte tomaten, basilicum en spinazie onder. Kruid met peper en zout. Doe op elk bord wat van de Italiaanse stoemp en schep er de quornblokjes in de pestosaus op. Werk af met wat gemalen Pecorino.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
111kcal
Vetten
1,8g
Zout
0,8g
Eiwitten
4,8g