Kabeljauw in de oven met romige Parmezaansaus, spinazie en kerstomaten

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sjalot
1/2
Teentje knoflook
1
Boter
1/2 el
Verse spinazie
150 g
Snufje nootmuskaat
1/2
Volle room
125 ml
Dijonmosterd
1 tl
Geraspte Parmezaan
30 g
Kabeljauwfilets (ongeveer 150 g per stuk)
2
Kerstomaten aan de tros
125 g
Zout
Peper

Kabeljauw in de oven met romige Parmezaansaus, spinazie en kerstomaten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Smelt de boter in een grote pan op een matig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit ze glazig.

2

Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de room en de mosterd erbij. Laat 2 à 3 min zachtjes pruttelen. Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en zet het vuur uit.

3

Giet de spinaziesaus in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erbovenop. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Leg de kerstomaten rondom de vis. Zet de schaal 15 tot 20 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis), tot de vis gaar is.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
129 kcal
Vetten
8,9 g
(waarvan verzadigde vetten)
5,7 g
Koolhydraat
2,6 g
Suiker
1,7 g
Vezels
0,9 g
Zout
0,37 g
Eiwitten
9,3 g