Kabeljauw met bloemkoolroosjes

Kabeljauw met bloemkoolroosjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
Ui, gesnipperd
0.5
Bloemkoolroosjes, diepgevroren
225 g
Capsule saffraan, opgelost in 80 ml warm water
0.5
Rozijnen, geweekt in warm water
25 g
Kabeljauwfilets
2
Handvol peterselie, fijn gehakt
0.5
Zout, peper

Kabeljauw met bloemkoolroosjes

Bereiding

1

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Ontdooi de bloemkoolroosjes, voeg toe in de pan en laat 5 min bakken. Giet het saffraanwater en de geweekte rozijnen erbij en meng. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 min sudderen.

2

Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak in een pan, enkele minuten langs elke kant. 

3

Dresseer elke kabeljauwfilet op een bord samen met de bloemkool en bestrooi met peterselie.