Kabeljauw met sabayon van witbier

Kabeljauw met sabayon van witbier
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter
15
Takje selder, in schijfjes
0.5
Preiwit, in schijfjes
0.5
Wortel, in schijfjes
0.5
Ui, gesnipperd
0.5
Takje verse oregano
0.5
Blad laurier
0.5
Kabeljauwfilets zonder vel
2
Eidooiers
2
Fles witbier
0.5
Platte peterselie, gesnipperd
2 el
Peper en zout

Kabeljauw met sabayon van witbier

Bereiding

1

Smelt 15 g boter in een pan en bak de groenten met kruiden op een matig vuur. Kruid met peper en zout en hou warm. Bak in dezelfde pan de kabeljauw enkele minuten in 15 g boter, keer de filets om en laat verder bakken. Hou warm.

2

Maak de sabayon. Splits de eieren, je hebt enkel de eierdooiers nodig. Zet een steelpannetje op een heel zacht vuur en klop daarin de eierdooiers stevig op met 4 eetlepels witbier tot een smeuïge en luchtige crème.

3

Schik de kabeljauwfilets in warme borden en versier met de groenten. Giet de sabayon over het gerecht en werk af met de peterselie.