Kabeljauwfilet op Chinese wijze met peultjes

Kabeljauwfilet op Chinese wijze met peultjes
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kabeljauwfilets
2
peulen
250 g
gember
2 cm
takjes koriander
2
bussel lente-uien
0.5
Thaise rijst
125 g
sesamzaden
1 el
sesamolie
1 el
sojasaus
1 el
zonnebloemolie
1 el
olijfolie
zout

Kabeljauwfilet op Chinese wijze met peultjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en hou warm.

2

Kook de peultjes in licht gezouten water. Schik de visfilets in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 15 min. in de hete oven.

3

Schil en rasp de gember. Snipper de lente-uien. Meng de lente-uien, de gemberpulp, de sesamolie, de sojasaus en de zonnebloemolie. Bestrooi de rijst met de sesamzaadjes en serveer samen met de peulen en de saus bij de kabeljauw. Werk af met de verse koriander.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
120kcal
Vetten
0,5g
Zout
0,4g
Eiwitten
8,7g