Kaiserschmarrn met appelen

Kaiserschmarrn met appelen
Bereiding
1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Bak de blokjes (met hulp van een volwassene!) bruin in een braadpan met 1 el boter, de bruine suiker en de kaneel. Hou dit warm.
2
Klop de eidooiers met de vanillesuiker en een snui e zout op tot het mengsel bleker wordt. Voeg geleidelijk de, (gezeefde) bloem en de melk toe en roer goed. Klop de eiwitten tot sneeuw en schep heel voorzichtig met een spatel door het beslag.
3
Verhit een braadpan tot ze goed warm is (vraag hulp van een volwassene), leg er 1 el boter in en bak 4 pannenkoekjes van het beslag. Snij ze in onregelmatige vormen en laat die nog 5 min bakken. Verdeel de stukken Kaiserschmarrn over een bord, voeg de stukjes appel met kaneel toe en bestrooi alles met glazuursuiker.