Kalfsescalope met spaghetti courgetti

Kalfsescalope met spaghetti courgetti
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

schaal (schalen) van kalfsescalopes
1
courgetti
280 g
teen knoflook
0.5
takje(s) rozemarijn
1
sap van citroen
1
spaghetti
200 g
panko (Japans paneermeel)
80 g
kalfsfond
50 ml
eiwitten
2
olijfolie
5 el
bloem
100 g
peper
zout

Kalfsescalope met spaghetti courgetti

Bereiding

1

Klop de eiwitten licht op. Kruid de escalopes met peper en zout. Haal het vlees door de bloem en klop er het teveel voorzichtig af. Haal het vlees daarna door het eiwit en dan door de panko.Kook de pasta in gezouten water.

2

Plet de knoflook tot moes en hak de rozemarijn fijn. Verhit 2/3de van de olijfolie in een pan. Voeg de rozemarijn en de knoflook toe. Bak de escalopes langs beide kanten op een matig vuur en bevochtig ze regelmatig. Zodra het vlees goudbruin gebakken is, haal de rozemarijn en de look uit de pan en houd het vlees warm. Giet de kalfsfond en 2/3de van het citroensap in de pan en maak de aanbaksels los.

3

Giet de spagetti af. Breng de courgetti op smaak met de rest van het citroensap en de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng voorzichtig door de spaghetti. Besprenkel met een scheut olijfolie en serveer bij de escalopes, overgoten met de saus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
203kcal
Vetten
1g
Zout
0,21g
Eiwitten
7,4g