Kalfsfricassee met jonge wortels en rode krieltjes

Kalfsfricassee met jonge wortels en rode krieltjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kalfsmedaillon
2 st
ui
1 st
champignon
140 g
wortelschijfjes
110 g
kruidentuiltje
1 st
kalfsfond
380 g
light room
125 ml
peterselie
6 g
rode krieltjes
400 ml
veldsla
45 g
boter
1 el
maïzena
1 el
peper
zout
keukentouw

Kalfsfricassee met jonge wortels en rode krieltjes

Bereiding

1

Snij het kalfsvlees in stukjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui aan in wat boter in een grote stoofpot. Voeg er de stukjes kalfsvlees aan toe en laat goed aanstoven. Kruid met peper en zout.

2

Halveer de champignons en voeg ze samen met de wortelschijfjes bij het kalfsvlees. Laat even stoven en meng goed door. Bind het kruidentuiltje samen met keukentouw, en voeg het samen met de kalfsfond toe aan de stoofpot. Laat zo'n 15 min. verder pruttelen onder deksel.

3

Voeg de room toe aan het stoofpotje, meng de maïzena met wat koud water in een kommetje en voeg het toe aan de saus. Roer goed door en laat even pruttelen tot de saus mooi indikt. Hak intussen de bladpeterselie fijn, stoom de krieltjes en meng er de bladpeterselie onder. Serveer bij de kalfsfricassee met de veldsla.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
274kj
Vetten
0,9
Zout
0,23
Eiwitten
7,1