Kalfslapje met gedroogde ham, mozzarella en salie

Kalfslapje met gedroogde ham, mozzarella en salie
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kalfslapjes
2
Kerstomaatjes
200 g
Sneetjes gedroogde ham
2
Bol mozzarella, in plakjes
0.5
Blaadjes salie
4
Olijfolie
Korte pasta (conchiglie)
200 g
Peper, zout

Voor de saliepesto:

Handvol salieblaadjes + enkel extra
0.5
Hand(en)vol platte peterselie
1
Walnoten
50 g
Teentjes knoflook
1
Citroen (zeste)
0.25
Olijfolie
35 ml
Peper, zout

Kalfslapje met gedroogde ham, mozzarella en salie

Bereiding

1

Haal het vlees 15 min voor gebruik uit de koelkast. Leg de kalfslapjes tussen 2 vellen plasticfolie en klop ze met behulp van een deegrol tot dunne lapjes. Verwijder de folie, kruid het vlees met peper en zout en beleg elk kalfslapje met een sneetje gedroogde ham, een plakje mozzarella en 2 blaadjes salie. Vouw het kalfslapje dicht en zet vast met prikkers. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie.

2

Gril het vlees op de barbecue, zo’n 5 à 6 min aan elke kant. Leg de kerstomaatjes erbij op de grill en rooster ze 3 à 4 min.

3

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de salie, de peterselie, de noten, de knoflook, de citroenzeste en de olijfolie in de blender en mix. Kruid met peper en zout. Meng de pesto onder de pasta en dien op bij het vlees. Werk af met enkele blaadjes salie.