Kalfsoester met brie, witloof en aardappeltjes
Kalfsoester met brie, witloof en aardappeltjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de brie in plakken. Verwijder het kontje en de bittere kern van de stronken witloof en halveer ze. Was en schil de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
2
Stoof het witloof in wat boter op een laag vuur in een vuurvaste pan. Doe er een scheutje water bij. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout. Leg op elk stronkje wat brie. Druppel er honing over en rist er de tijm over uit. Zet de pan 10 min. in de hete oven of tot de kaas goed gesmolten is.
3
Kruid de oesters aan beide kanten met peper en zout. Bak het vlees in boter op hoog vuur aan beide zijden aan. Serveer met het witloof en de gekookte aardappelen.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
113kcal
Vetten
2,9g
Zout
0,27g
Eiwitten
9,9g