Kalfsragout op Baskische wijze

Kalfsragout op Baskische wijze
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kalfsblanquette
350 g
So Fresh paprikareepjes [zakjes]
1
gele paprika
1
teentjes knoflook
2
basmati rijst
200 g
takje oregano voor de afwerking
1
paprikapoeder
0.5 el
olijfolie
4 el
zout

Kalfsragout op Baskische wijze

Bereiding

1

Bestrooi het vlees met zout en het paprikapoeder.

2

Verwijder de steel, de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes. Hak de knoflook. Giet de olijfolie in een sauteerpan en fruit de knoflook. Voeg de kalfsstukken toe en roerbak 5 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak 5 min. Voeg 50 ml water per persoon toe, breng op smaak met zout, dek af en laat nog 20 min. sudderen op een laag vuur terwijl je af en toe roert. Kook de rijst in gezouten water volgens aanwijzing op de verpakking en laat uitlekken.

3

Serveer de kalfsragout met de rijst en werk af met oregano.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
136kcal
Vetten
0,6g
Zout
0,07g
Eiwitten
9,6g