Kalfsschnitzel met zoete mangosalsa en rijst

Kalfsschnitzel met zoete mangosalsa en rijst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rijst
125 g
mango
0.5 st
zoete paprika
1 st
rode ui
0.5 st
avocado
1 st
koriander
6 g
kalfsschnitzel
2 st
citroen
witte wijnazijn
olijfolie
peper
zout

Kalfsschnitzel met zoete mangosalsa en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de zoete paprika en snij in halve ringetjes. Snipper de rode ui fijn. Snij de avocado in blokjes. Meng de mango met de paprika, rode ui en avocado. Scheur de blaadjes koriander en meng onder de mangosalsa. Breng op smaak met een scheut witte wijnazijn, zout en peper.

2

Verhit wat olijfolie in een pan op een zacht vuurtje. Bak er de schnitzels in, aan beide kanten.

3

Serveer de schnitzels met de rijst en de mangosalsa. Pers wat citroensap over de schnitzel.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
569kj
Vetten
0,7
Zout
0,2
Eiwitten
8,7