Kalkoenrollade met champignons en champagnesaus

Kalkoenrollade met champignons en champagnesaus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 55 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kalkoenborst
200 g
Gemengd varkens- & kalfsgehakt
66.67 g
Kippenkruiden
1.33 c.à.c
Teentje knoflook
0.33
Boschampignons
33.33 g
Hazelnoten
16.67 g
Salie
Olijfolie
Zout
Peper

Voor de champagnesaus

Champagne
66.67 ml
Room
66.67 ml
Kippenbouillon
66.67 ml

Kalkoenrollade met champignons en champagnesaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoen tot een brede, dunne lap. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en 2 tl kippenkruiden. Snipper de knoflook en snij de champignons in stukken. Stoof de knoflook en de champignons even aan in een pan met wat olie. Hak de hazelnoten grof en giet ze bij de champignons. Laat 1 min garen. Laat afkoelen en meng de champignons dan door het gehakt.

2

Schik het gehakt op de kalkoen en rol op. Zet goed vast met keukentouw. Leg de rollade in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de kippenkruiden. Besprenkel met een scheut olijfolie en bak ongeveer 40 min in de oven.

3

Maak de champagnesaus: verwarm de champagne, room en bouillon in een kookpot en laat met 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout. Serveer de rollade met de champagnesaus en verse salie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
161kcal
Vetten
12g
Vezels
0,7
Eiwitten
12g