Kalkoenrolletjes met gebakken peertjes en kroketten

Kalkoenrolletjes met gebakken peertjes en kroketten
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kalkoenlapje
2
kalfsgehakt
100 g
champignons
150 g
spek
35 g
salie
3 g
peertjes
4
kaneel
1
verse kroketten
10
boter
2
peper
zout
tandenstokers
bakpapier

Kalkoenrolletjes met gebakken peertjes en kroketten

Bereiding

1

Verwarm de frietketel en de oven voor op 180°C. Snij de champignons in 4. Hak de salie fijn. Stoof de champignons 2 min. aan in een klontje boter. Voeg het spek toe en roerbak 2 min. verder. Voeg nu ook de salie toe, kruid met peper en zout en bak nog 1 min. verder.

2

Meng het champignonmengsel met het gehakt. Kruid met peper en zout. Leg de kalkoen tussen een vel bakpapier en klop met een deegrol plat. Beleg de lapjes met telkens 2-3 el van het gehaktmengsel. Rol de lapjes op en prik vast met een tandenstoker. Verwarm een klont boter in de pan en bak de rolletjes in 5 min. rondom bruin. Schuif vervolgens nog 10 min. in de oven.

3

Schil en halveer de peertjes en haal het klokhuis eruit. Verwarm een klont boter in een pan en bak ze in 5 min. gaar. Besprenkel met een snufje kaneel. Frituur de kroketjes volgens de instructies op de verpakking. Serveer samen met de rolletjes en de peertjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
104kcal
Vetten
2,2g
Zout
0,5g
Eiwitten
6,7g