Kastanjepasta met nougat

Kastanjepasta met nougat
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Moeilijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gesuikerde kastanjepasta
125 g
Eieren
1
Zacht nougat
20 g
Stukjes geglazuurde kastanjes (optioneel)
2 el
Mascarpone
125 g
Zakjes vanillesuiker
1
Zilverkleurige suikerparels

Kastanjepasta met nougat

Bereiding

1

Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit, klop het eigeel op met de vanillesuiker totdat het mengsel wit wordt. Voeg de mascarpone toe en klop het mengsel glad.

2

Klop de eiwitten stevig op tot sneeuw met een snuifje zout en meng dit vervolgens voorzichtig bij de kastanjepasta.

3

Giet de schuimende kastanjepasta in coupes of verrines met een spuitzak, bedek met huishoudfolie en bewaar tot de volgende dag in de koelkast.

4

Bij het serveren bestrooi je de pasta met stukjes noga, geglazuurde kastanjes en zilverkleurige suikerparels.