Kersenjam met limoen

Kersenjam met limoen
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 120 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kersen
0.5 kg
Limoenen
1.5 st
Geleisuiker
250 g

Kersenjam met limoen

Bereiding

1

Spoel de kersen, snij ze in tweeën en verwijder de pit. Pers de limoenen uit.

2

Leg de kersen in een grote bokaal, voeg het limoensap en de suiker toe en laat ongeveer 2 u trekken.

3

Giet het mengsel in een ruime kookpan, breng aan de kook en laat 5 min doorkoken. Schep meteen in steriele potjes en sluit hermetisch af.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
164kcal
Vetten
0g
(waarvan verzadigde vetten)
0g
Suiker
40g
Vezels
0,9g
Zout
0g
Eiwitten
0g