Kerstboom-brownies
Kerstboom-brownies
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een springvorm van 20 cm en bestuif met bloem. Laat de chocolade au bain-marie smelten onder voortdurend roeren met een houten lepel. Voeg de boter toe en meng tot een gladde en homogene massa. Haal van het vuur en laat lauw worden. Roer er de cassonade onder. Voeg de eieren een voor een toe en wacht telkens tot het vorige ei volledig is opgenomen in het deeg. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en 1 snuifje zout. Roer dit mengsel met een spatel door de chocoladebereiding.
2
Giet het deeg in de vorm en bak ongeveer 30 min in de oven. Laat volledig afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt. Snij in parten om “kerstbomen” te vormen.
3
Klop de verse kaas op en giet er de voedselkleurstof bij tot de gewenste kleur. Vul een spuitzak met dit mengsel en teken met de kleinste opening een groene slinger op elke brownie. Versier de slinger met rode vruchten en bestrooi met gekleurde glittersuiker.