Kerstgebak met sterrenkoekjes en macarons

Kerstgebak met sterrenkoekjes en macarons
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 45 min.
Rusttijd 30 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de sterrenkoekjes

Boter
30 g
Fijne griessuiker
30 g
Eieren
0.4
Zelfrijzende bloem
60 g
Gemberpoeder
0.1 c.à.c
Kaneelpoeder
0.2 el
Bloemsuiker
20 g

Voor het gebak

Biocitroen
0.2
Boter + voor de vorm
40 g
Suiker
40 g
Eieren
0.8
Zelfrijzende bloem + voor de vorm
40 g

Voor de garnituur

Biocitroenen
0.4
Roomkaas
80 g
Mascarpone
40 g
Griessuiker
30 g
Citroenextract of vanille-extract
0.2 el
Macarons Carrefour

Kerstgebak met sterrenkoekjes en macarons

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Meng de boter en de suiker tot een smeuïge massa. Voeg 1 volledig ei en de bloem toe en meng. Voeg het gember- en kaneelpoeder toe en kneed goed. Vorm een bal van het deeg, verpak die in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast. Maak intussen het gebak. Rasp de zeste van de citroen. Meng nu alle ingrediënten onder elkaar. Beboter een hoge taartvorm en bestuif hem met bloem. Schep er het deeg in en bak 45 min in de oven.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit de koelkast uit op een met bloem bestoven werkvlak, steek er met een uitsteekvorm sterren uit en schik die op de bakplaat. Zet 15 min in de oven bij het gebak. Haal zowel het gebak als de koekjes uit de oven. Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen. Splits het resterende ei en bewaar de dooier voor een andere bereiding. Meng het eiwit met de bloemsuiker en 1 el water tot een papje en decoreer er de sterrenkoekjes mee door er sneeuwvlokken op te tekenen.

3

Maak nu de garnituur. Rasp de zeste van de citroenen. Meng de roomkaas met de mascarpone, de suiker, het gekozen extract en de citroenzeste. Bestrijk hiermee het hele gebak en decoreer met de sterrenkoekjes en de macarons.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
375kcal
Vetten
13g
Koolhydraat
46 g
Suiker
29 g
Vezels
0,7g
Zout
0,27g
Eiwitten
5,3g