Kerstgebak met sterrenkoekjes en macarons
Ingrediënten voor:
Voor de sterrenkoekjes
Kerstgebak met sterrenkoekjes en macarons
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Meng de boter en de suiker tot een smeuïge massa. Voeg 1 volledig ei en de bloem toe en meng. Voeg het gember- en kaneelpoeder toe en kneed goed. Vorm een bal van het deeg, verpak die in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast. Maak intussen het gebak. Rasp de zeste van de citroen. Meng nu alle ingrediënten onder elkaar. Beboter een hoge taartvorm en bestuif hem met bloem. Schep er het deeg in en bak 45 min in de oven.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit de koelkast uit op een met bloem bestoven werkvlak, steek er met een uitsteekvorm sterren uit en schik die op de bakplaat. Zet 15 min in de oven bij het gebak. Haal zowel het gebak als de koekjes uit de oven. Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen. Splits het resterende ei en bewaar de dooier voor een andere bereiding. Meng het eiwit met de bloemsuiker en 1 el water tot een papje en decoreer er de sterrenkoekjes mee door er sneeuwvlokken op te tekenen.
3
Maak nu de garnituur. Rasp de zeste van de citroenen. Meng de roomkaas met de mascarpone, de suiker, het gekozen extract en de citroenzeste. Bestrijk hiermee het hele gebak en decoreer met de sterrenkoekjes en de macarons.