Ketchup huisgemaakt

Ketchup huisgemaakt
Voorbereiding 30 min.
Kook 90 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Goed rijpe tomaten
0.5 kg
Ui, gepeld en gesnipperd
2
Teentje knoflook, gepeld en heel fijn gesnipperd
0.5
Kruidnagel
0.5
Witte wijnazijn
37.5 ml
Chilipoeder (of naar smaak)
0.125 c.à.c
Rietsuiker
25 g
Afgestreken tl peper of vierpepermix
0.25 c.à.c
Zout
0.5 c.à.c

Ketchup huisgemaakt

Bereiding

1

Was de tomaten, dep ze droog en snij ze in 6 stukken. Stoof ze samen met de ui, de knoflook en de kruidnagel 3 min op een hoog vuur. Verwijder de kruidnagel en mix alles fijn.

2

Voeg de wijnazijn, het chilipoeder, de peper of pepermix en het zout toe en laat 45 min sudderen, tot het mengsel tot de helft is ingekookt en wat dikker is. Voeg de suiker toe en zet nog 15 min op het vuur.

3

Giet de ketchup in een fles, sluit af en bewaar 3 à 4 dagen in de koelkast voor je de saus gebruikt.