Kikkererwtenbeignets

Kikkererwtenbeignets
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui
0.25
Biokikkererwten
115 g
Maïszetmeel
2 el
Bakpoeder
0.5 c.à.c
Gemalen komijn
0.5 c.à.c
Frituurolie
Peper
Zout

Kikkererwtenbeignets

Bereiding

1

Snipper de ui. Laat de kikkererwten uitlekken en hou 80 ml van het vocht opzij. Giet de kikkererwten en het vocht in de kom van een blender. Voeg het maïszetmeel, bakpoeder en de komijn toe. Kruid met peper en zout en mix tot een gladde massa.

2

Meng de gesnipperde ui door dit deeg.

3

Verhit de olie in een diepe pan en bak een eetlepel beslag per keer. De beignet moet goudbruin kleuren. Bak zo alle beslag op.