Kikkererwtenburgers met een slaatje

Kikkererwtenburgers met een slaatje
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de burgers

Gekookte basmatirijst
100 g
Kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
200 g
Koriander, fijngehakt
0.5 el
Komijnpoeder
0.5 el
Verse gember, fijngehakt
0.5 c.à.c
Kurkuma
0.5 c.à.c
Bosje koriander
0.25
Bosje peterselie
0.25
Olijfolie
Zout
Peper

Voor de salade

Gekookte rode biet, in heel dunne sneetjes
0.5
Komkommer, in spaghetti
0.5
Dadels
4
Rode ui, in heel dunne ringen
0.5
Radicchio
0.25
Een paar plakjes opgelegde gember
Een paar takjes koriander
Sesamzaadjes (wit of zwart naar smaak)
2 c.à.c

Voor de gembervinaigrette

Sesamolie
1 el
Verse gember, geschild en gesnipperd
1.5
Esdoornsiroop
0.5 el
Citroensap
0.5 el
Appelazijn
0.5 el
Zout
Peper

Kikkererwtenburgers met een slaatje

Bereiding

1

Mix de rijst en de kikkererwten in de blender. Voeg de specerijen en kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed, vorm kleine burgers van dit mengsel en bak ze goudbruin in een pan met de olie.

2

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en breng alle ingrediënten van het slaatje (behalve de sesamzaadjes) op smaak met de gembervinaigrette.

3

Verdeel het slaatje over bowls, leg er burgers bij en strooi er de sesamzaadjes over.