Kip- en garnalenballetjes

Kip- en garnalenballetjes
Voorbereiding 10 min.
Kook 8 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippengehakt
75 g
Grote garnalen, gepeld
75 g
Teentje knoflook
0.5
Koriander (+ voor deco)
1 el
Ei
1
Panko-paneermeel
Basisbouillon
0.5 l
Minikomkommers
2.5
Takjes platte peterselie, de blaadjes losgetrokken
2
Zout
0.25 el

Pour la sauce dip:

Lichte sojasaus
1 el
Saké
0.5 el
Bruine rijstazijn
0.5 c.à.c
Suiker
0.5 c.à.c
Pikante saus
0.5 c.à.c
Gember, fijngesnipperd
0.5 c.à.c
Knoflook, geperst
0.5

Kip- en garnalenballetjes

Bereiding

1

Mix in een keukenrobot het gehakt, de garnalen, de look, de koriander, het ei, het panko-paneermeel en het zout tot een soepel deeg. 

2

Maak met vochtige handen balletjes en dompel ze in de hete bouillon. Laat 5 à 8 min koken. Snij de komkommers in de lengte in dunne schijfjes en schik ze op een bord.

3

Maak ondertussen de dipsaus klaar door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Haal de balletjes uit de bouillon en dompel ze in de saus. Leg ze op de schijfjes komkommer en werk af met enkele blaadjes platte peterselie.