Kip met pasta in citroenroomsaus en Belgische groene asperges
Kip met pasta in citroenroomsaus en Belgische groene asperges
Bereiding
1
Hak het uiteinde van de asperges, snij ze in hapklare stukken en blancheer alles 3 min. in kokend water. Kook de pasta beetgaar in hetzelfde water.
2
Snij de kippenborstfilets in reepjes en kruid ze met peper en zout. Bak ze op een zacht vuurtje in boter. Haal ze uit de pan. Maak het aanbaksel van de pan los met de room. Doe er het sap van de citroen bij. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak extra citroensap toe.
3
Meng de pasta door de citroen-roomsaus en serveer er de gebakken kippenreepjes bij. Leg er ook de asperges bij. Strooi er de kaaskrullen over en werk af met fijngehakte peterselie.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
143kcal
Vetten
2,2g
Zout
0,3g
Eiwitten
10g