Kip op Andalusische wijze met olijvensaus

Kip op Andalusische wijze met olijvensaus
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippendijen
4
Olijfolie
1 el
Ui, fijn gesnipperd
0.5
Teentje(s) knoflook, heel fijn gesnipperd
1
Bloem
1 c.à.c
Takjes rozemarijn
1.5
Glas droge witte wijn
0.5
Kerstomaatjes
6
Spaanse gevulde olijven
100 g
Citroen (sap)
0.5 el
Handvol pijnboompitten
0.5
Peterselie, gehakt
1 el
Brood
Zout, peper

Kip op Andalusische wijze met olijvensaus

Bereiding

1

Kruid de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hoge kookpan en bak er de kippendijen rondom goudbruin in. Schep ze uit de pan.

2

Bak in dezelfde pan de ui en de knoflook, voeg de bloem toe en meng goed. Leg de kip weer in de pan, leg er de rozemarijn bij en giet er de wijn bij. Laat tot de helft inkoken. Kruid met zout en peper, voeg de tomaatjes en de olijven toe en giet er een glas water bij. Laat 20 min sudderen.

3

Breng op smaak met het citroensap en werk af met pijnboompitten en peterselie. Dien op met brood.