Kip op z’n Grieks met spinazie

Kip op z’n Grieks met spinazie
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Drumsticks
4
Gedroogde oregano
1 el
Olijfolie
0.5 el
Boter
1 el
Ui, gesnipperd
0.5
Teentjes teentjes knoflook, gesnipperd
2
Kleine Griekse pasta (orzo)
200 g
Kippenbouillon
250 ml
Spinazie, gespoeld en uitgelekt
250 g
Kerstomaten, gehalveerd
250 g
Enkele blaadjes basilicum
Zout, peper

Kip op z’n Grieks met spinazie

Bereiding

1

Kruid de drumsticks met zout en peper en strooi er de oregano over. Verhit de olie in een grote stoofpan en bak de drumsticks rondom bruin in 2 à 3 min per kant. Schep ze uit de pan en zet ze apart.

2

Laat de boter smelten in dezelfde pan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de knoflook toe en laat even meebakken. Schep er de pasta door en laat al roerend 2 min op het vuur staan.

3

Giet de bouillon bij de pasta. Leg er de drumsticks bij en bedek het geheel met de spinazie en de kerstomaten. Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuur 15 min sudderen. Haal de pan van het vuur en dek ze een paar minuten af met een vel aluminiumfolie. Strooi de blaadjes basilicum over het gerecht en serveer.