Kip uit de oven met sinaasappel, cranberry’s en rozemarijn

Kip uit de oven met sinaasappel, cranberry’s en rozemarijn
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 90 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippenbouten
2
Kipkruiden
0.5 el
Biosinaasappelen
1
Cranberryconfituur
2 el
Takjes verse rozemarijn
1.5
Olijfolie
1.5 el
Zout
Peper

Kip uit de oven met sinaasappel, cranberry’s en rozemarijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C. Giet de olijfolie in een ovenschaal en leg er de kippenbouten in. Kruid met peper, zout en de kipkruiden.

2

Spoel de sinaasappelen en snij er 1 in halve maantjes. Schik ze in de schaal. Halveer de tweede sinaasappel en pers beide helften uit boven de kip. Voeg de cranberryconfituur en de takjes rozemarijn toe.

3

Bak alles 1 u à 1 u 30 min in de oven en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
215g
Vetten
4,8g
Vezels
0,9g
Zout
1,37g
Eiwitten
13g