Kipbrochettes met ananassalade en verse ovenfrietjes
Kipbrochettes met ananassalade en verse ovenfrietjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Leg de frietjes op een ovenplaat en zet 10 à 15 min. in de oven. Bak de kipbrochettes gaar in wat olijfolie op een zacht vuurtje (of op de barbecue).
2
Klop de honing, olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Snipper de sjalot fijn.
3
Meng de ananasblokjes, kerstomaatjes en sjalot onder de rucola. Schenk er de dressing bij. Serveer de frietjes met de gebakken kipbrochettes en de zoete ananassalade. TIP: overschot van de ongebakken frietjes kan altijd ingevroren worden.
Informations nutritionnelles
per 100 g
Energie
427kj
Vetten
0,37
Zout
0,4
Eiwitten
8,5