Kipbrochettes met ananassalade en verse ovenfrietjes

Kipbrochettes met ananassalade en verse ovenfrietjes
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
verse ovenfrietjes
400 g
kipbrochette
2 st
honing
1 el
kerstomaat
100 g
sjalot
0.5 st
ananasblokjes
140 g
rucola
45 g
olijfolie
1 el
witte wijnazijn
1 el
peper
zout

Kipbrochettes met ananassalade en verse ovenfrietjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C. Leg de frietjes op een ovenplaat en zet 10 à 15 min. in de oven. Bak de kipbrochettes gaar in wat olijfolie op een zacht vuurtje (of op de barbecue).

2

Klop de honing, olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Kruid met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes. Snipper de sjalot fijn.

3

Meng de ananasblokjes, kerstomaatjes en sjalot onder de rucola. Schenk er de dressing bij. Serveer de frietjes met de gebakken kipbrochettes en de zoete ananassalade. TIP: overschot van de ongebakken frietjes kan altijd ingevroren worden.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
427kj
Vetten
0,37
Zout
0,4
Eiwitten
8,5