Kipbrochettes met kokos, cashews en rijst met sesam

Kipbrochettes met kokos, cashews en rijst met sesam
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Thaise rijst
100 g
Kokosroom
90 ml
Gezouten cashewnoten
112.5 g
Rood pepertje
0.5
Teentjes knoflook
1
Sojasaus
20 ml
Kipfilets
300 g
Sesamolie
0.5 c.à.c
Sesamzaadjes
0.5 c.à.c
Bosje koriander
0.5

Kipbrochettes met kokos, cashews en rijst met sesam

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de kokosroom met de cashewnoten, het grof gehakte pepertje, de knoflook en de sojasaus tot een gladde pasta.

2

Snij de kipfilets in reepjes of blokjes en meng ze met de helft van de kokossaus. Prik ze op stokjes en bak ze op de barbecue, ongeveer 10 min per kant.

3

Giet de rest van de saus in een pannetje, voeg een scheutje water toe en breng op een laag vuur al roerend aan de kook. Giet de sesamolie over de gekookte rijst en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer de brochettes met de rijst, de saus en de koriander.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
240kcal
Vetten
12g
Vezels
1,1g
Eiwitten
16g