Kipfilet en romige Parmezaansaus met spinazie en gedroogde tomaat

Kipfilet en romige Parmezaansaus met spinazie en gedroogde tomaat
Nutri-Score B
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentjes knoflook
1
Uien
1
Parijse champignons
125 g
Kipfilets
2
Kippenkruiden
2 c.à.c
Spinazie
200 g
Room
300 ml
Parmezaanse kaas
50 g
Gedroogde tomaten
10
Basilicumblaadjes
Olijfolie
2 el
Zout
Peper

Kipfilet en romige Parmezaansaus met spinazie en gedroogde tomaat

Bereiding

1

Pel en snipper de knoflook en de uien. Snij de champignons in stukken. Verhit de olijfolie in een grote, diepe kookpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de champignons toe en laat ze een paar minuten meebakken.

2

Kruid de kip met peper, zout en de kippenkruiden en leg ze in de pan. Bak ze goudbruin en gaar. Voeg de spinazie toe, laat ze slinken en voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe. Leg er tot slot de zongedroogde tomaten bij.

3

Zet het deksel op de pan en laat 20 à 25 min rustig sudderen. Decoreer op het einde met het basilicum en serveer met brood.