Kipfilet, gemarineerd in sinaasappel en honing, met tomaten- en quinoasalade
Kipfilet, gemarineerd in sinaasappel en honing, met tomaten- en quinoasalade
Bereiding
1
Leg de kipfilets een voor een tussen twee vellen bakpapier en plet ze met een vleeshamer of deegrol. Rasp 1 el sinaasappelzeste en pers de sinaasappel. Meng de zeste, het sap, 2 el olijfolie en de honing. Breng de marinade op smaak met zout. Doe de filets in een diepvrieszak en giet er de marinade bij. Sluit de zak af en leg in de koelkast. Laat 30 min. marineren.
2
Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Snij de tomaten in kwarten, snipper de bieslook en hak de dragon. Maak een vinaigrette met 2 el olijfolie, 1 el azijn en kruid met peper en zout. Meng de tomaten, de quinoa, de bieslook, de dragon en de vinaigrette.
3
Laat de kipfilets uitlekken. Kruid beide kanten met peper en zout en rooster op de barbecue of in een grillpan. Serveer het gemarineerde kip met de tomaten- en quinoasalade. Werk af met de dragon.