Kipfilets met druiven, venkel en aardappelen

Kipfilets met druiven, venkel en aardappelen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ui
0.5
teentje(s) knoflook
1
venkelknol(len)
1
witte druiven
250 g
witte wijn
100 ml
verse dragon
10 g
verse tijm
5 g
kippenborstfilets
300 g
aardappelen
300 g
olijfolie
peper
zout

Kipfilets met druiven, venkel en aardappelen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snij de ui in halve maantjes. Plet de knoflook tot moes. Snij de venkel doormidden en vervolgens in partjes. Was de druiven.

2

Doe de ui, knoflook en venkel samen met de druiven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, witte wijn, peper en zout. Voeg de tijm en dragonblaadjes toe en meng goed dooreen. Leg nu de kipfilets bovenop de groenten, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 25 min. in de hete oven.

3

Schil en snij de aardappelen in stukjes en kook gaar in 20 min. Zet de laatste 5 min. de grill aan. Serveer de kip, venkel en druiven met de gekookte aardappelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
103kcal
Vetten
0,9g
Zout
0,21g
Eiwitten
6,6g