Kippenballetjes met sinaasappel

Kippenballetjes met sinaasappel
Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippengehakt
250 g
Ei
0.5
Lente-uien, in fijne ringetjes
1
Teen look
0.5
Sinaasappel (zeste)
0.5
Blokje gember, geraspt
0.5
Peper, zout
Panko
2.5 el

Kippenballetjes met sinaasappel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei, de panko, de lente-uien, de look, de sinaasappelzeste en de gember. Kruid met peper en zout.

2

Vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal.

3

Verhit wat olie in een vuurvaste pan en bak de balletjes goudbruin. Zet nog 25 min in de oven en dien op.