Kippenbout met citroen, gember en geroosterde pastinaken (Bio)

Kippenbout met citroen, gember en geroosterde pastinaken (Bio)
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippenbouten
500 g
Pastinaken
250 g
Aardappelen
500 g
Citroen
0.5
Gember
1.5 cm
Olijfolie
2 el
Takjes tijm
Tenen knoflook, geperst
1
Zout
Peper

Kippenbout met citroen, gember en geroosterde pastinaken (Bio)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de marinade: meng de olijfolie met de geperste knoflook, de geraspte gember, de citroenzeste en het -sap en de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout, meng en borstel de kippenbouten in met dit mengsel. Zet apart.

2

Was en borstel de aardappelen schoon en snij ze in 4. Doe hetzelfde met de pastinaak.

3

Schik de kip in een ovenvaste schaal en giet de marinade erover. Schik de groenten rond de kip en bak 40 min in de oven.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
102kcal
Vetten
3,9g
Vezels
1,5g
Eiwitten
6,5g