Kippenburger met maïs, guacamole

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippengehakt
200 g
Lente-uitjes, fijngesneden
1
Uitgelekte maïs uit bokaal
75 g
Gerookt paprikapoeder
0.25 c.à.c
Olijfolie
Zout
Peper

Voor de guacamole

Avocado’s, gepeld en in stukken gesneden
1
Teentje knoflook, tot moes geplet
0.5
Limoensap
1 el
Koriander
5 g

Voor de hamburger

Verse volkorenpistolets
2
Enkele blaadjes veldsla
Rode ui, in ringen gesneden
0.25
Tomaat, in plakjes gesneden
0.5
Zout
Peper

Kippenburger met maïs, guacamole

Bereiding

1

Meng het gehakt met de lente-ui, maïs, paprikapoeder, peper en zout. Vorm tot 4 hamburgers. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 tot 15 min goudbruin.

2

Mix intussen de avocado’s, knoflook, limoensap, koriander, peper en zout tot een gladde guacamole.

3

Snij de pistolets open en beleg met de burgers, guacamole, sla, rode ui, tomatenschijfjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
544kcal
Vetten
28g
Vezels
6g
Eiwitten
31g