Kippenburgers met koolsla

Kippenburgers met koolsla
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
kippenburger
2 st
wortel
125 g
witte kool
80 g
rozijnen
50 g
Griekse yoghurt
2 el
gemengde sla
45 g
hamburgerbroodje
2 st
arachideolie
2 el
mayonaise
2 el
mosterd
1 el
witte wijnazijn
1 el
peper
zout

Kippenburgers met koolsla

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kippenburgers kort aan in een pan met de helft van arachideolie. Leg ze nadien in een ovenschaal en laat ze nog 20 min. verder garen in de oven.

2

Meng de geraspte wortelen met de witte kool, rozijnen, mayonaise en Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Meng de overige arachideolie met de mosterd en witte wijnazijn tot een dressing. Meng de dressing onder de gemengde sla.

3

Bak de broodjes af in de oven. Snij ze open, schik er de kippenburgers en wat gemengde sla tussen. Serveer met de koolsla.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
833kj
Vetten
1,9
Zout
0,86
Eiwitten
8,4