Kippenonderbouten, pasta met bloemkool en pesto

Kippenonderbouten, pasta met bloemkool en pesto
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippenonderbouten gemarineerd met paprika
4
Bloemkool
0.5
Pasta van kikkererwten
200 g
Olijfolie
Poivre
Sel

Voor de pesto

Zonnebloempitten
25 g
Rucola
50 g
Basilicum
10 g
Teentje knoflook
0.5
Balsamicoazijn (of citroensap)
0.5 el
Parmezaan, geraspt
15 g
Olijfolie, extra vierge
25 ml

Kippenonderbouten, pasta met bloemkool en pesto

Bereiding

1

Gril de onderbouten op de hete grill van de barbecue. Snijd de bloemkool in stukken, smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 min in de oven op 200°C of op de barbecue in een aluminium schaal. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af, bewaar een kopje van het kookvocht.

2

Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof, tot ze goudgeel zijn. Mix de ingrediënten van de pesto tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe als de pesto niet vloeibaar genoeg is.

3

Meng de bloemkool onder de warme pasta. Roer de pesto erdoor en serveer met de kippenbouten.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
127 kcal
Vetten
6 g
(waarvan verzadigde vetten)
6 g
Koolhydraat
7,4 g
Suiker
1,4 g
Vezels
2,8 g
Zout
0,5 g
Eiwitten
9,3 g