Kippenragout met champignons, spekjes en dragonsaus

Kippenragout met champignons, spekjes en dragonsaus
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

schaal kippenborstfilet
1
sjalot(ten)
1
spekblokjes
100 g
aardappelblokjes
225 g
gesneden champignons
225 g
verse dragon
2 el
lichte room
100 ml
bloem
1 el
boter
peper
zout

Kippenragout met champignons, spekjes en dragonsaus

Bereiding

1

Snij de kippenborstfilet in stukjes. Bestrooi de kip met de bloem. Kruid met peper en zout.

2

Hak de sjalot zeer fijn. Verhit een klontje boter in een pan en bak de sjalot en de spekjes. Giet de kippenblokjes erbij en bak rondom bruin.

3

Voeg de aardappelblokjes en champignons toe en laat nog 1 min. verder bakken. Hak de dragon zeer fijn. Voeg de room en dragon toe. Laat op laag vuur 5 min. verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
99kcal
Vetten
2,6g
Zout
0,57g
Eiwitten
6,6g