Kippenragout met paprika’s en courgettes

Kippenragout met paprika’s en courgettes
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
125 g
Courgettes
1 st
Rode puntpaprika’s
1 st
Teentjes knoflook
1 st
Ui
0.5 st
Kipfilets
400 g
Kurkuma
0.5 c.à.c
Provençaalse kruiden
1 c.à.c
Paprikapeoder
0.5 c.à.c
Cayennepeper
0.5 snuifje
Bladpeterselie
0.5 handvol
Olijfolie
1.5 el
Zout
0
Peper
0

Kippenragout met paprika’s en courgettes

Bereiding

1

Snij de aardappelen in schijfjes, de courgettes in halvemaantjes en de paprika’s in reepjes. Pel de ui en de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kippenblokjes. Kruid ze met peper, zout, kurkuma, Provençaalse kruiden, paprika en cayennepeper. Laat kort bakken en voeg dan de knoflook en de ui toe. Laat 5 min sudderen op middelhoog vuur en voeg dan de rest van de groenten en aardappelen toe. Laat nog 10 min sudderen.

3

Voeg een groot glas water toe en laat nog eens ongeveer 15 min sudderen op een laag vuur. Hak de peterselie fijn, strooi over de ragout en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
73kcal
Vetten
2,2g
(waarvan verzadigde vetten)
0,5g
Suiker
1,6g
Vezels
1,5g
Zout
0,15g
Eiwitten
8,7g