Kippenstoofpotje met champignons en puree

Kippenstoofpotje met champignons en puree
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kippenborstfilet
300 g
gehakte ui
25 g
groene selder
100 g
wortelblokjes
125 g
mini-champignons
85 g
tomatenconcentraat
35 g
witte wijn
75 ml
magere room
200 ml
verse dragon
7 g
puree aardappelen
500 g
boter
melk
nootmuskaat
peper
zout

Kippenstoofpotje met champignons en puree

Bereiding

1

Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook in 20 min. gaar in gezouten water.

2

Snij ondertussen de kippenborstfilet in grote stukken en kruid met peper en zout. Snij de selder in kleine stukjes. Verwarm een klontje boter in een grote kookpot of wok op een middelmatig vuur en stoof de stukjes kip aan. Haal de kip uit de pot, voeg opnieuw een klontje boter toe en stoof nu de ui en selder aan. Voeg na enkele minuten de wortelblokjes en de mini-champignons toe. Leg de kip terug in de pan en meng er het tomatenconcentraat door. Blus met de wijn, laat 2 min. uitkoken en giet er vervolgens de room bij. Laat 15 min. pruttelen.

3

Rits de dragonblaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter en een geutje melk tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Besprenkel de kippenstoofpot met de verse dragon en serveer met de puree.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
81kcal
Vetten
1,5g
Zout
0,18g
Eiwitten
6,5g