Kippenvleugeltjes uit de oven met dadels en kappertjes

Kippenvleugeltjes uit de oven met dadels en kappertjes
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kippenvleugels
5
dadels
75 g
kappertjes in azijn
1 el
puntpaprika('s)
1
witte wijn
75 ml
verse tijm
5 g
mix granen tarwe, soja, gerst, haver
100 g
klontje boter
1
olijfolie
peper
zout

Kippenvleugeltjes uit de oven met dadels en kappertjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de dadels in repen. Ontzaad de puntpaprika en snij in lange repen.

2

Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en voeg de dadels, paprika, kappertjes en verse tijm toe. Overgiet met witte wijn, besprenkel met een flinke geut olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25-30 min. in de oven.

3

Kook de mix granen ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Giet af, meng er een klontje boter onder en kruid met peper en zout. Serveer met de kippenvleugeltjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
177kcal
Vetten
1,9g
Zout
0,21g
Eiwitten
13g