Kleine brochettes van worst en kerstomaat met smeuïge tarwe

Kleine brochettes van worst en kerstomaat met smeuïge tarwe
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

varkens- en kalfsworsten
2
kleurige kerstomaten
16
tarwe
75 g
blokje groentebouillon
0.5
erwtjes
75 g
gehakte peterselie
1 el
olijfolie
1 el
water
300 ml
peper
zout

Kleine brochettes van worst en kerstomaat met smeuïge tarwe

Bereiding

1

Snij de worsten in stukken van ongeveer 2 cm. Maak 2 brochettes per persoon door stukken worst en kerstomaten af te wisselen. Kruid de brochettes langs beide kanten met peper en zout.

2

Breng het water aan de kook en laat de tarwe 10 min. garen, samen met de groentebouillon. Na 7 min. voeg je de erwten toe en laat je het mengsel koken tot de tarwe gaar is. Haal van het vuur, laat uitlekken en voeg de olijfolie toe. Hou warm.

3

Gril de brochettes. Serveer de brochettes met het tarwe- en erwtjesmengsel en bestrooi met de gehakte peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
93kcal
Vetten
1,7g
Zout
0,76g
Eiwitten
6,1g