Kleurige salade van kerstomaten met linzen en geitenkaas

Kleurige salade van kerstomaten met linzen en geitenkaas
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de salade

Bruine linzen
75 g
Bûche geitenkaas zonder korst
0.5
Olijfolie
0.5 el
Honing
0.5 el
Kerstomaten in diverse kleuren, gehalveerd
100 g
Rucola
0.5 handvol
Zout
Peper

Voor de yoghurtvinaigrette

Tuinkers
0.5 handvol
Een paar takjes peterselie
Yaourt à la grecque
1.5 el

Kleurige salade van kerstomaten met linzen en geitenkaas

Bereiding

1

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Leg de geitenkaas in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en de honing en kruid met zout en peper.

2

Meng in een schaal de afgekoelde linzen met de kerstomaten, zout en peper.

3

Verdeel de geitenkaas over de salade. Werk af met een paar blaadjes rucola en breng alles op smaak met de yoghurtvinaigrette.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
19,9g
Suiker
9,7g
Vezels
8,3g
Eiwitten
20g