Kleurrijke minestrone met groenekool

Kleurrijke minestrone met groenekool
Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Witte bonen uit blik
150 g
Olijfolie
1 el
Rode ui, in reepjes
0.5
Stengel selder, gesnipperd
0.5
Grote wortels, in schijfjes
1
Teen knoflook, gehakt
0.5
Enkele takjes peterselie
Enkele takjes tijm
Tomaten (uit blik), grof gehakt
200
Groenekool, in reepjes
150 g
Gevogeltebouillon
400 ml
Alfabetpasta
60 g
Geraspte parmezaan

Kleurrijke minestrone met groenekool

Bereiding

1

Spoel de bonen en laat uitlekken. Verhit de olijfolie in een stoofpot, giet de ui, de selder en de wortelschijfjes erbij, en laat 15 tot 20 min stoven op een zacht vuur.

2

Voeg de look, de peterselie, de  tijm en de tomaten toe. Laat nog 10 min sudderen. Voeg de kool en de bouillon toe en laat nog 30 min pruttelen.

3

10 min voor het einde van de gaartijd giet je de bonen en de pasta erbij. Verdeel de minestrone over kommen en bestrooi met parmezaan.