Knolselder in witte saus met gremolata en gelakte vis

Knolselder in witte saus met gremolata en gelakte vis
Voorbereiding 25 min.
Kook 100 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Middelgrote knolselder, zonder loof
0.5
Olijfolie
Enkele takjes tijm, naaldjes afgeritst
Boter
10 g
Grof zeezout
Peper

Voor de gremolata:

Citroen, (geraspte zeste en sap onbehandelde)
0.5
Teentjes knoflook
Peterselie
Chilivlokken
Olijfolie
Grof zout, peper

Voor de witte saus:

Boter
10 g
Melk
110
Zout, peper

Voor de vis:

Boter
25 g
Kabeljauwfilets van elk 125 g
2
Verse, gepelde grijze garnalen
Zout, witte peper

Knolselder in witte saus met gremolata en gelakte vis

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de knolselder goed schoon. Besprenkel hem met olijfolie en strooi er zout, peper en tijm over. Leg er een nootje boter bovenop. Zet de knolselder in zijn geheel in een ovenschaal en bak 1 u 40 min in de oven.

2

Laat voor de witte saus de boter smelten in een stoofpot, voeg de bloem in één keer toe en roer gedurende 2 min. Het mengsel moet glad worden maar mag niet kleuren. Giet er al roerend beetje bij beetje de melk bij tot je een gladde saus krijgt. Breng aan de kook en laat nog een paar minuten verwarmen, tot de saus indikt. Kruid met zout en peper.

3

Bereid nu de vis: laat de boter smelten in een braadpan en bak er de kabeljauwfilets in. Kruid met zout en peper. Voeg de garnalen toe om ze even mee te verwarmen. Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Haal de knolselder uit de oven en snij hem in plakken. Dien de vis op met gebakken aardappeltjes en met de plakken knolselder, genappeerd met witte saus en garnalen. Geef er de gremolata apart bij.