Koekjes met chocolade en pindakaas


Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
5 min.
Rusttijd
150 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Koekjes met chocolade en pindakaas
Bereiding
1
Stop de cornflakes in een diepvrieszak en crush ze met een deegroller. Smelt de pindakaas, kokosolie en esdoornsiroop met een snufje zout in een klein pannetje. Roer tot het mengsel glad is. Doe de cornflakes erbij en meng alles goed door elkaar.
2
Schep het deeg in een muffinvorm. Druk licht aan om compact te maken. Laat 2 uur in de vriezer opstijven.
3
Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de koekjes uit de vorm en dop ze in de chocolade. Leg ze op een bord met bakpapier en strooi er een beetje fleur de sel over. Laat 30 min in de koelkast opstijven voordat je ze serveert.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
532 kcal
Vetten
34 g
(waarvan verzadigde vetten)
12 g
Koolhydraat
39 g
Suiker
20 g
Vezels
7,8 g
Zout
0,44 g
Eiwitten
14 g