Kool en pecannotensalade met kippenblokjes en wilde rijst

Kool en pecannotensalade met kippenblokjes en wilde rijst
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

wilde rijst
125 g
pecannoten
80 g
chilipeper(s)
1
bussel lente-ui
0.5
kippenborstfilet
300 g
sojascheuten
125 g
sojasaus
15 ml
gesneden witte kool
170 g
olijfolie
35 ml
suiker
15 g
witte wijnazijn
15 ml
arachideolie
peper
zout

Kool en pecannotensalade met kippenblokjes en wilde rijst

Bereiding

1

Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Rooster de pecannoten 5 min. in een droge pan op een laag vuur. Schud regelmatig met de pan om aanbranden te voorkomen.

2

Snij de chilipeper in dunne ringetjes (ontdoe eerst van de zaadjes als je het liever niet te pikant hebt). Snij ook de lente-ui in ringen. Hak de noten grof. Snij de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout. Verwarm wat arachideolie in een pan en bak de blokjes in 5-6 min. goudbruin. Voeg na 3 min. de sojascheuten en de helft van de sojasaus toe.

3

Meng de witte kool met de lente-ui, chilipeper en pecannoten. Meng voor de vinaigrette de olijfolie met de suiker, witte wijnazijn en de sojasaus en giet over de koolsalade. Kruid eventueel bij met peper. Serveer de koolsalade met de wilde rijst en de kippenblokjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
198kcal
Vetten
1,2g
Zout
0,32g
Eiwitten
11g