Kool en pecannotensalade met kippenblokjes en wilde rijst
Kool en pecannotensalade met kippenblokjes en wilde rijst
Bereiding
1
Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Rooster de pecannoten 5 min. in een droge pan op een laag vuur. Schud regelmatig met de pan om aanbranden te voorkomen.
2
Snij de chilipeper in dunne ringetjes (ontdoe eerst van de zaadjes als je het liever niet te pikant hebt). Snij ook de lente-ui in ringen. Hak de noten grof. Snij de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout. Verwarm wat arachideolie in een pan en bak de blokjes in 5-6 min. goudbruin. Voeg na 3 min. de sojascheuten en de helft van de sojasaus toe.
3
Meng de witte kool met de lente-ui, chilipeper en pecannoten. Meng voor de vinaigrette de olijfolie met de suiker, witte wijnazijn en de sojasaus en giet over de koolsalade. Kruid eventueel bij met peper. Serveer de koolsalade met de wilde rijst en de kippenblokjes.