Kreeft uit de oven met groenten en champagnesaus

Kreeft uit de oven met groenten en champagnesaus
Nutri-Score A
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Champagne of schuimwijn
150 ml
Visbouillon
150 ml
Room
150 ml
Voorgekookte kreeften
2
Venkelknol
0.5
Wortelen
1
Preiwitten
1
Olijfolie
1 el
Boter
1 el
Zout
Peper

Kreeft uit de oven met groenten en champagnesaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de champagne, de visbouillon en de room in een kookpan, breng aan de kook en laat in 40 min inkoken tot een mooie, dikke saus. Snij de kreeften in tweeën en zet ze 10 min in de oven.

2

Schil de wortelen, spoel alle groenten en snij ze in fijne julienne. Bak ze kort in een braadpan met de olijfolie en de boter en kruid met peper en zout.

3

Leg de halve kreeften op de borden, garneer met de groenten en nappeer met de champagnesaus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
102kcal
Vetten
2,6g
Vezels
0,7g
Zout
0,21g
Eiwitten
11g